BEZVA BUCHTA OD VERČI Z LÁZU
Potřebné ingredience
TĚSTO:
5 VAJEC
25 dkg MOUČKOVÉHO CUKRU
1 dcl OLEJE
1dcl VODY
25 dkg HLADKÉ MOUKY
1 PRÁŠEK DO PEČIVA
PUDINK:
750 ml MLÉKA
2 VANILKOVÉ (NEBO DLE CHUTI) PUDINKY
4 LŽÍCE CUKRU
NA UPEČENÉ TĚSTO:
4 ZAKYSANÉ SMETANY
1 VANILKOVÝ CUKR
2-3 LŽÍCE MOUČKOVÉHO CUKRU
Postup přípravy
NEJPRVE ZPRUDKA ASI 5 MINUT APAK STÁHNU NA 180°-. KDYŽ JE BUCHTA UPEČENÁ NECHÁM TROCHU VYCHLADNOUT A PAK NA NÍ ROZETŘU 4 ZAKYSANÉ SMETANY S 2 LŽÍCEMI CUKRU A 1 VANILKOVÝM.nAKONEC POSYPU KAKAEM TŘEBA GRANKEM, DÁM NA CHVÍLI DO LEDNICE ZTUHNOUT A DO DRUHÝHO DNE VÁM NEZBYDE ANI KOUSÍČEK, JE TO TOTIŽ MŇAMKA.
...nejprve vyleji na pekáč světlé těsto...
...potom těsto obarvené kakaem....
....potom po lžících kladu pudink (já zvolila kakaový)....a dám péct....
....upečenou buchtu nechám chvíli vychladnout...
...a ještě teplou potřu zakysanou smetanou a ozdobím třeba grankem (nám granko došlo, tak jsem ozdobila rozstrouhanou čokoládovou sušenkou).......dám do lednice ztuhnout........
....pak nakrájím na talíř a ........mňam, do večera nezbyde nic!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé